تخمه آفتابگردان بسیار مقوی است؛ این تخم منبعی غنی از فیبر، پروتئین، ویتامین E ، ویتامین B، ویتامین A و مواد معدنی مختلف مانند پتاسیم، منیزیم، آهن، فسفر، سلنیوم، کلسیم و روی است.
تقویت چشم و بینایی انسان، مهمترین خاصیت درمانی تخمه آفتابگردان است
تخمه آفتابگردان از جمله تنقلات خوش طعمی است که به دلیل خواص غذایی و درمانی قابل توجه میتواند آجیل مناسبی برای شبهای سرد و بلند زمستانی باشد.
به گزارش ایسنا تخمه آفتابگردان از جمله مغزهای چربی است که نه تنها به عنوان آجیل و تنقلات مصرف میشود بلکه انواع روغن و کره آن هم موارد مصرف فراوان دارد.
تخمه را می توان به صورت تازه، خشک و بو داده مصرف کرد که البته نوع بوداده آن با نمک و کمی آبلیمو بسیار خوشمزه است.
علاوه بر مصرف مغز تخمه آفتابگردان، از روغن آن به صورت مایع برای پخت و پز نیز استفاده میشود. در ضمن کره آن هم به دو صورت مارگارین و کره تخمه آفتابگردان (مانند کره بادام زمینی) یافت میشود.
تخمه آفتابگردان بسیار مقوی است؛ این تخم منبعی غنی از فیبر، پروتئین، ویتامین E ، ویتامین B، ویتامین A و مواد معدنی مختلف مانند پتاسیم، منیزیم، آهن، فسفر، سلنیوم، کلسیم و روی است.
بسیاری از مطالعات نشان دادهاند که منیزیم به کاهش فشار خون و سردردهای میگرنی و همچنین سکته قلبی کمک میکند. منیزیم همچنین برای سلامت استخوانها و بدست آوردن انرژی ضروری است و کمبود منیزیم در بدن باعث بالا رفتن فشارخون، گرفتگی ماهیچهها و سردردهای میگرنی و همچنین خستگی و تنش میشود.
اگر از درد آرتروز رنج میبرید طبق گل (قسمت پایین گل که مانند بشقابی است) را جدا کرده و در آب انداخته، آنقدر بجوشانید که شیره چسبناکی باقی بماند و سپس این شیره را روی مفصلهای دردناک بمالید و ماساژ دهید. درد آرتروز برطرف میشود. البته خوردن تخمه آفتابگردان هم در کاهش دردهای مفصلی موثر است.
تخمه آفتابگردان سرشار از اسید چرب غیراشباع است و به دلیل خاصیت فیتواسترول (phytosterols) کلسترول خون را پایین می آورد، فیتواسترول، در گیاهانی یافت میشود که ساختار شیمیایی بسیار شبیه به کلسترول دارند و وقتی در رژیم غذایی به اندازه کافی باشد به کاهش کلسترول و همچنین کاهش ریسک ابتلا به سرطان کمک میکند.
اسانس گل آفتابگردان برای التیام زخمها و پایینآوردن فشار خون بهکار میرود و اسانس برگهای آفتابگردان خاصیت میکروبکشی دارد.
برای تقویت معده و پایینآوردن فشار خون؛ 30 گرم برگهای خشک آفتابگردان را دم کنید و 3 فنجان در روز بنوشید.
مصرف تخمه آفتابگردان برای رفع ناراحتیهای برونش، حنجره، مشکلات ریوی و همچنین صاف شدن صدا مؤثر است.
تقویت چشم و بینایی انسان، مهمترین خاصیت درمانی تخمه آفتابگردان است؛ البته نباید در خوردن آن افراط کنید